فناوری سلول های بنیادی و بازسازی بافت

توسط : آناهید گستر خلیلی

آشنایی با رشته فناوری سلول‌های بنیادی و بازسازی بافت


قبل از آشنایی با رشته زیست شناسی_ فناوری سلول‌های بنیادی و بازسازی بافت، کمی درباره گرایش‌های رشته زیست شناسی در مقطع کارشناسی ارشد وزارت علوم و دانشگاه آزاد توضیح دهیم. به طور کل گرایش‌های رشته زیست شناسی در مقطع کارشناسی ارشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر اساس دفترچه راهنمای سازمان سنجش به صورت مجموعه مجموعه زیست شناسی سلولی و مولکولی با کد (۱۲۰۶)، مجموعه زیست شناسی گیاهی و جانوری با کد(۱۲۱۳)،  مجموعه زیست شناسی دریا با کد( ۱۲۱۶) می باشد.

کد 1206 دارای گرایش‌های: زیست شناسی سلولی و مولکولی، ژنتیک، میکروبیولوژی(4 زیرگرایش: میکروارگانیسم های بیماری زا،صنعتی، محیطی و سیستماتیک و بوم شناسی)، بیوشیمی، بیوفیزیک، زیست فناوری(4زیرگرایش: میکروبی، مولکولی، دریا و صنعتی)، ریززیست فناوری(نانوبیوتکنولوژی)، آموزش زیست شناسی(ویژه فرهنگیان)، نانوبیوممتیک(نانوزیست الهام)، بیوتروریسم، علوم جرم شناسی امنیتی، فناوری سلول‌های بنیادی و بازسازی بافت، ژئومیکس کاربردی است.

توضیحات: پذيرش دانشجو در رشته «ميكروبيولوژي گرايش «سيستماتيك و بوم شناسي» و رشته «ژنوميكس كاربردي» فقط توسط دانشگاه آزاد اسلامي صورت مي‌پذيرد.

  • کد۱۲۱۳ زيست شناسي گياهي و جانوري شامل: رشته های زیست شناسی گیاهی، زیست شناسی جانوری، بیوتروریسم می‌باشد. زیست شناسی گیاهی دارای سه گرایش: فیزیولوژی، سیستماتیک و بوم شناسی، سلولی و تکوینی است. زیست شناسی جانوری دارای سه گرایش: فیزیولوژی جانوری، بیوسیستماتیک جانوری، سلولی و تکوینی است.
  • کد ۱۲۱۶ دارای ۴ گرایش: جانوران دریایی، بوم شناسی دریا، آلودگی دریا، گیاهان دریایی و محیط زیست دریایی است.

 

دروس و ضرایب امتحانی مربوط به کارشناسی ارشد رشته فناوری سلول‌های بنیادی و بازسازی بافت

دروسضریب
زبان عمومي و تخصصي (انگليسي)2
مجموعه زيست شناسي (گياهي، جانوري، ميكروبي، سلولي و مولكولي، ژنتيك، بيوشيمي، بيوفيزيك، اكولوژي و تکامل)3
ژنتیک2
بیوشیمی2
زيست شناسي سلولي ومولكولي4
ميكروبيولوژي2
ويروس شناسي، قارچ شناسي، ايمني شناسي1
بیوفیزیک1
مجموعه زيست شناسي دريا(پلانكتون شناسي، كفزيان، بوم شناسي، فيزيولوژي آبزيان)0

رشته‌های زیست شناسی مناسب چه افرادی است؟ 

ماهیت رشته زیست شناسی تحقیقاتی و پژوهشی است. بنابراین فارغ التحصیلان در این رشته باید درک بالا، حافظه خوب، نگاه دقیق، بخصوص روحیه کنجکاو و پرسشگر داشته باشد. به طور کلی افراد پیگیر و کنجکاو قادر به ساخت فرضیه‌ها در ذهن خود و انجام روند تحقیقات هستند. لازمه موفقیت در هر رشته‌ای علاقه‌مندی به آن رشته است. اگر شما به رشته زیست شناسی و حوزه تحقیق و پژوهش علاقه‌مند باشید، این رشته‌ها برای شما انتخاب خوبی برای است. برای اینکه شما را با دنیای زیست شناسی و برخی رشته های پر طرفدار آن آشنا کنیم، در ادامه درباره رشته زیست شناسی_ فناوری سلول‌های بنیادی و بازسازی بافت توضیح خواهیم داد.

رشته جذاب و آینده دار زیست شناسی فناوری سلول‌های بنیادی و بازسازی بافت: سلول‌های بنیادی سلول‌هایی با توانایی تکثیر و تمایز بالقوه هستند که در ترمیم و بقای بافت‌های بدن نقش اساسی را ایفا می کنند. کشت و دستکاری این سلول‌ها به ابزار سلولی قدرتمند برای مطالعات پیش بالینی و بالینی در اغلب بیماری‌ها تبدیل شده است. این رشته به عنوان یکی از پویاترین حوزه‌های علوم زیستی دنیا مطرح می باشد و سرمایه گزاری عظیمی برای این رشته در دنیا شده است. با توجه به پتانسیل فوق العاده سلول‌های بنیادی، پژوهشگران بی شماری به سوی تحقیق در مورد امکان سلول درمانی برای درمان شمار زیادی از بیماری‌های مهم انسانی سوق داده شده اند. بنابراین تربیت فارغ التحصیلانی که ضمن تسلط به روش‌ها و تکنولوژی جدید، بتوانند با درک و شناخت بهتر زیست شناسی سلول­‌های بنیادی موجب افزایش درصد موفقیت در استفاده از این سلول­‌ها برای مقاصد پژوهشی و خدماتی و درمانی شوند کاملأ ضروری به نظر می رسد. دانش ­آموختگان این رشته قابلیت زیادی برای حل مشکلات و نوآوری در حوزه‌های مختلف علوم زیستی و پزشکی از قبیل: بیوتکنولوژی، پزشکی بازساختی، سلول درمانی، ژن درمانی، ایمنی درمانی وعلوم پایه مرتبط به درمان ناباروری را دارا خواهند بود. دوره‌ی کارشناسی ارشد فناوری سلول‌های بنیادی و بازسازی بافت، حاوی مجموعه‌ای از علوم و تکنولوژی‌ها در زمینه‌های زیست‌شناسی تکوینی، سلول‌های بنیادی و ترمیم، دست‌ورزی ژنتیکی سلول و مهندسی بافت می‌باشد. 

 فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد زیست شناسی_ فناوری سلول‌های بنیادی و بازسازی بافت در مقطع دکتری در چه رشته‌هایی می توانند شرکت کنند؟

 این رشته، در مقطع دکتری می‌توانند در رشته‌های: زیست شناسی فناوری سلول‌های بنیادی و بازسازی بافت با کد(2226) در وزارت علوم، اپیدمیولوژی، ایمنی شناسی، بیولوژی تولیدمثل، زیست پزشکی سامانه ای، زیست فناوری پزشکی، علوم سلولی و کاربردی، مهندسی بافت، نانوفناوری پزشکی در وزارت بهداشت شرکت نمایند.

خبر ویژه: اگر در کنکور کارشناسی ارشد وزارت علوم۴۰۴ شرکت کرده و برای انتخاب رشته_محل و آشنایی بیشتر با رشته‌های وزارت علوم از نظر شرایط شغلی، ظرفیت پذیرش رشته‌ها، قوانین و مقررات کنکور و همینطور شناخت بیشتر دانشگاه‌های پذیرنده نیازمند مشاوره هستید، می‌توانید از تیم مشاوره انتخاب رشته موسسه آناهید گستر خلیلی کمک بگیرید.

جهت ثبت نام و کسب اطلاعات از شرایط مشاوره انتخاب رشته با شماره ۶۶۵۶۸۶۲۱-۰۲۱(داخلی۱) یا نمایندگی شهر خود تماس بگیرید.