سبد خرید شما خالی است
یکی از عمده ترین چالشهایی که در زمان مطالعه برای کنکور با آن مواجه می شویم فراموش کردن مطالب درسی است. فراموشی نیز مانند دیگر مسائل، علتهایی دارد که اگر نسبت به آنها آگاهی پیدا کنیم؛ می توانیم عملکرد بهتری در به خاطر سپردن مطالب داشته باشیم.
نمودار فراموشی هرمان ابینگهاوس
یک روانشناس آلمانی به نام هرمان ابینگهاوس که روی ظرفیت مغز انسان مطالعه می کرد؛ پس از سالها به این نتیجه رسید که مغز انسان برای نگه داشتن اطلاعات، ظرفیت معینی دارد. یعنی برخی موضوعات خودبهخود از ذهن انسان پاک میشوند، مگر اینکه مرور شوند. بر همین اساس او برخی کلمات سه حرفی بی معنا را حفظ کرد و بعد بررسی کرد که هرکدام از این کلمات تا چه زمانی در ذهن او باقی میماند و بر همین اساس او نمودار فراموشی را را طراحی نمود که گراف زیر می باشد.
طبق نمودار فراموشی هرمان ابینگهاوس و جدول بالا ، مطلبی را که خواندهاید یا حین آموزش یاد گرفتهاید، تا چه زمانی به یاد می آورید ؟ پاسخ این سوال در ادامه برایتان آورده شده است:
اگر بخواهیم بصورت علمی به مبحث مرور بپردازیم باید بگوییم پس برای بهخاطر سپردن آموختهها می بایست:
اولین مرور: چند ساعت پس از تدریس یا مطالعه برای اولینبار باشد ( یعنی خواندن درس هر روز در همان روز)
دومین مرور: فردای همان روز باید باشد
سومین مرور: 2 روز پس ازتدریس یا مطالعه برای اولینبار
چهارمین مرور: یک هفته پس از تدریس یا مطالعه برای اولینبار
پنجمین مرور: یک ماه پس از تدریس یا مطالعه برای اولینبار
به همین دلیل توصیه ویژهی ما حتی در کلاس های تندخوانی و تقویت حافظه هم به داوطلبان این هست که درس هر روز را در همان روز مطالعه کنید و مرور های خود را بر این اساس برنامه ریزی نمایید.
نکته مهم!
غالبا بسیاری از داوطلبان کنکور تصور می کنند که اگر یک روز بعد مطالب را مرور می کنند باید تمام محتواهای روز قبل را بیاد بیاوردند، در حالیکه این یک تصور اشتباه اما رایج میان داوطلبان کنکور است، جالب است بدانید که طبق نمودار فراموشی، تقریبا حدود 20 درصد زوال اطلاعات با گذشت یک روز امری طبیعی و اجتناب ناپذیر است، لذا برای تثبیت مطالب و باآموزی مجدد مطالب قبل از مرور کردن کمک می گیریم، در حقیقت مرور یک پل میان حافظه کوتاه مدت و حافظه بلند مدت شما است.
همیشه تمام مشاوران تخصصی و برنامه ریزی گروه آموزشی آناهید گستر خلیلی بر این باور هستند که بلافاصله بعد از مطالعه بهتر است که داوطلبان تعدادی تست هر چندکم را حتما کار کنند، شاید در نگاه اول شما هم این ذهنیت را داشته باشید که این تست ها چون بلافاصله بعد از مطالعه است در نتیجه نمی تواند خیلی در یادگیری کمک کننده باشد و بیشتر تست ها هم پاسخ درست داده می شود!
در پاسخ باید به شما اعلام کنیم که این تست ها بیشتر برای شما جنبه آموزش و یادگیری مطالب را خواهد داشت پس از شما درخواست می کنیم که تمام زمان خودتان را برای یادگیری صرفا با مطالعه کردن هدر ندهید! در ادامه باید بگوییم که اگر تست ها را هم درست جواب دادید در حقیقت یکبار دیگر دارید به شکل متفاوت تری مرور مطالب را انجام می دهید .
سخن پایانی
اگر تمایل دارید تا بصورت دقیق تر از برنامه ها و زمابندی های مرور مطالب بیشتر اطلاع پیدا کنید و یا اینکه میخواهید در یک برنامه ریزی درست نحوه مطالعه و تست زنی و ترکیب آنها با مرور مطالب را پیدا کنید، حتما از مشاوران تخصصی و برنامه ریزی موسسه آناهید گستر خلیلی کمک بگیرید.