سبد خرید شما خالی است
همانطور که در مقاله ی جذاب ترین گرایش رشته مامایی هم بیان کردیم، داوطلبان متقاضی می توانند از طریق کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت مجموعه مامایی، یکی از رشته های مامایی یا مشاوره در مامایی این مجموعه را انتخاب نمایند که در نهایت پذیرفته شدگان رشته مامایی، از ترم دوم در یکی از گرایشهای بهداشت باروری، مامایی جامعه نگر، مدیریت مامایی، آموزش مامایی و مامایی قانونی به ادامه تحصیل می پردازند. اما رشته مشاوره در مامایی گرایش نداشته ولی از پرتقاضاترین رشتهها در مقطع کارشناسی ارشد است. لازم به ذکر است که احتمال دارد تمام این گرایشهای رشته مامایی در همه دانشگاهها تدریس نشوند و انتخاب گرایشها به شرایط دانشگاه و دانشجویان بستگی داشته باشد.
دانش آموختگان ارشد مشاوره در مامایی در نقشهای مشاورهای و آموزشی به انجام وظیفه خواهند پرداخت. یکی از تفاوتهای گرایشهای آموزش مامایی(جز گرایش های رشته مامایی) و مشاوره در مامایی در دروس اصلی رشته است، که در رشته مشاوره در مامایی، عمده دروس به مشاورههای جنسی، یائسگی و باروری و… مربوط میشود. دانش آموختگان ارشد مشاوره در مامایی باید به ارائه خدمات مشاورهای بپردازند و نقشهای مراقبتی، مدیریتی و آموزشی داشته باشند. بطور کلی طراحی و ارائه گرایش مشاوره مامایی به دلیل اهمیت بالای خدمات مشاورهای صورت گرفته است. هدف از این گرایش تربیت و آموزش نیروی انسانی توانمند، آگاه و متعهد بوده تا در بخش راهنمایی و مشاوره در حوزههای مختلف مامایی مانند مشاوره باروری و فرزندآوری، نوزاد و کودک، مشاوره جنسی، مشاورههای مربوط به قبل از ازدواج و غیره به انجام خدمترسانی بپردازند.
با نگاهی کلی به کوریکولوم (برنامه) گرایش مشاوره در مامایی در می یابیم تمرکز آموزش در این رشته بر مشاوره می باشد. این دروس نشان می دهند که هدف از رشته مشاوره در مامایی آن است که فرد بعد از فارغ التحصیلی در بالین بتواند مشاوره های موثری در زمینه های مختلف زنان و مامایی داشته باشد.
زمینههای کاری رشته مشاوره در مامایی
حوزه پژوهشی
حوزه آموزشی
حوزه خدماتی
حوزه مدیریتی
فارغالتحصیلان میتوانند به عنوان مدیر و یا سرپرست قسمتهای مختلف درمانی و همچنین سوپروایزر آموزشی در فضای بیمارستانها فعالیت کنند. همچنین امکان احراز پستهای ستادی و مدیریتی در مراکز درمانی و بهداشتی برای دانشآموختگان این گرایش وجود دارد.
سخن پایانی
هرساله میزان ظرفیت های این دو رشته(مامایی و مشاوره در مامایی) یا برابر بوده و یا با کمی تفاوت ارائه می شود. یعنی ممکن است یک سال بر حسب نیاز ظرفیت مشاوره در مامایی بیشتر باشد و یک سال ظرفیت مامایی. برای انتخاب هر کدام از این دو رشته، با توجه به اهدافتان در آینده گرایش مقطع کارشناسی ارشد را کنید. توصیه می کنیم اگر هدف شما داشتن یک مرکز مشاوره مامایی موفق است، میتوانید این رشته را انتخاب کنید زیرا این گرایش کمک بزرگی در این مسیر به شما می کند.